Actief aanspreken polishouders werkt 13 okt 2016

  ANWB spreekt automobilisten met een Veilig Rijden Autoverzekering actief aan op hun rijgedrag. Wie veilig rijdt kan korting verdienen.

  Sinds juni 2016 biedt ANWB de Veilig Rijden Autoverzekering aan. Wie deze verzekering afsluit, ontvangt om de tien dagen via een app informatie over zijn eigen rijgedrag, en tips en adviezen om dit te verbeteren. ANWB neemt persoonlijk contact op met automobilisten die ernstige overtredingen begaan op de weg. Daarbij ging het vooral om forse snelheidsovertredingen. Tot nu toe zijn 77 polishouders persoonlijk aangesproken op hun rijdgedrag. De helft van hen reageerde positief en verbeterde het rijgedrag.

  Korting

  Wie deze polis afsluit, krijgt de eerste drie maanden 10% korting op de premie. Na een periode van drie maanden bepaalt ANWB aan de hand van de via de app verzamelde rijscores hoe veilig de polishouder rijdt. Daarbij kijkt ANWB onder andere naar de gereden snelheid ten opzichte van de maximumsnelheid, de snelheid in de bochten en het remgedrag. De veiligst rijdende automobilisten kunnen tot dertig procent korting krijgen op hun polis. De eerste groep automobilisten die de polis afsloot, ontving gemiddeld zeventien procent korting.

  De polishouders hebben momenteel in totaal bijna 1.5 miljoen kilometer gereden en de app met feedback gemiddeld acht keer per maand bekeken. Inmiddels zijn er 1800 polissen verkocht.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW