Goede balans werk en privé steeds belangrijker 14 okt 2015

  Werknemers vinden het hebben van een goede balans tussen werk en privé steeds belangrijker, blijkt uit onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekken. De helft van de Nederlandse respondenten zegt dat de wens om de balans werk en privé te verbeteren een grote reden is waarom zij flexibel zouden willen werken. Daarnaast wil meer dan een derde (36%) dichter bij huis werken en daarom gebruik maken van flexibele werkplekken. De stijgende kosten van woon-werkverkeer (19%) en van het wonen in de stad (19%) zijn in Nederland ook een drijfveer om niet iedere dag naar een vaste werkplek te reizen.


  Bedrijven

  Niet alleen de werknemers profiteren van flexibel werken. Uit het onderzoek blijkt dat 58% van de Nederlandse bedrijven die werken op afstand stimuleert dit doet om beter in staat te zijn om snel op veranderingen in de markt te reageren. Flexibel werken maakt het voor bedrijven namelijk mogelijk om snel uit te breiden of in te krimpen zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Ook zijn ze beter in staat om talent uit een bredere regio aan te trekken, vooral als ze meer bieden dan de in de sector gehanteerde standaarden voor flexibiliteit. Een op de vijf Nederlandse bedrijven geeft medewerkers graag de kans om dichter bij huis te werken om zo de huurkosten van het bedrijf te verminderen. Hierdoor kunnen de bedrijven het aantal vaste werkplekken gemakkelijker verlagen wanneer deze niet bezet worden.
   

  Flexibele werkplek

  In Nederland werkt 45% van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar vanaf verschillende plekken. Dat is vergelijkbaar met de situatie in Canada en de VS. Ondanks dat dit percentage hoog lijkt, is het flexibel werken in de opkomende economieën, zoals Mexico en Brazilië, een stuk populairder. Respectievelijk 64% en 60% werkt daar minimaal 2,5 dag vanaf een andere locatie dan het vaste kantoor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW