Forens in auto heeft meeste stress 21 okt 2015

  In de studie van de McGill universiteit, Montreal, werden bijna 4000 mensen ondervraagt over hun ervaringen als forens. De onderzoekers vergeleken automobilisten, wandelaars en ov-gebruikers. Automobilisten ervaren de meeste stress tijdens hun reis, wandelaars de minste.  Fietsen is niet meegenomen in het onderzoek.
   

  Extra reistijd

  De belangrijkste reden waarom autorijden zo stressvol is, zijn de onverwachte vertragingen. Automobilisten hebben minder controle over hun snelheid dan voetgangers en moeten daarom rekening houden met ruimere marges. De automobilisten in Montreal houden rekening met 21 minuten reistijd. Veel van de ondervraagde automobilisten genieten niet van de reis; het enige goede aan de reis is de aankomst op de bestemming.
   

  Controle

  Wandelaars hebben daarentegen meer controle over de snelheid waarmee zij zich voortbewegen. Daarnaast zijn lopers actief bezig, wat volgens de onderzoekers goed is voor het vermogen tot flexibel denken. Dat de winters in Montreal ijskoud zijn, deert de ondervraagde wandelaars blijkbaar niet.
   

  Stress

  Volgens de onderzoekers is het belangrijk om te weten waardoor forenzen stress ervaren, omdat  stress veel invloed heeft op de gezondheid van werknemers. Met de kennis uit hun onderzoek willen zij bijdragen aan gezonder en plezieriger forenzen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW