Deelfiets op de Zuidas 15 nov 2016

  Verspreid over diverse locaties krijgt de Amsterdamse Zuidas komend jaar 500 deelfietsen. In aanwezigheid van wethouder Pieter Litjens en stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel ondertekenden Hello Zuidas en The Bikevertising Company op 4 november de overeenkomst voor een deelfietssysteem op de Zuidas dat Hello Bike gaat heten. Het is de bedoeling dat de eerste 250 fietsen in de lente van 2017  worden geplaatst op onder andere Rai, VU, station Amsterdam Zuid en het Gelderlandplein. Eind 2017 moeten er 500 fietsen verspreid over de Zuidas staan.

  Bereikbaar

  Het deelfietssysteem moet ervoor zorgen dat de bereikbaarheid van de Zuidas verbetert en de fietsparkeerdruk afneemt. Initiatiefnemer Olivier Otten van Hello Zuidas: “Medio augustus hebben we de uitvraag op de markt gebracht. Tot onze verrassing reageerden elf partijen, zowel nationaal als internationaal, met een inschrijving. Een ambitieuze groep jonge ondernemers heeft de uitvraag gewonnen met een nieuw concept en een in het oog springende robuuste rode fiets.”

  Flexibel

  De deelfietsen hebben een slot dat met een app te ontsluiten is, het is mogelijk om de fietsen bij meerdere dropzones in te leveren, en ze kunnen vooraf gereserveerd worden. De fietsen beschikken over GPS, waardoor ze op afstand te volgen zijn, en zijn voorzien van een alarm om diefstal tegen te gaan.

  Last mile

  Deelfietsen zijn al in meerdere steden, waaronder Kopenhagen en Parijs, verkrijgbaar. Met Hello Bike sluit Amsterdam aan op deze trend. De Zuidas is weliswaar goed bereikbaar, met prima ov-verbindingen en een ligging vlakbij de A10, maar staat ook aan de vooravond van een aantal grote infrastructurele projecten. Bovendien ontwikkelt het gebied zich in hoog tempo van een kantorenpark naar een woon-, werk en -leefgebied. Hello Bike kan dan de oplossing zijn voor de last mile.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW