Auto nog steeds fijnste vervoerwijze 23 nov 2016

  Er is sinds 2005 weinig veranderd in onze beeldvorming over vervoerwijzen. Dat blijkt uit onderzoek van het KiM.

  Van alle Nederlanders boven de achttien is ruim tachtig procent veelgebruiker van de auto, ruim vijftig procent veelgebruiker van de fiets en nog geen tien procent veelgebruiker van het openbaar vervoer. Dat is een voorspellend gegeven voor de waardering die mensen voor deze modaliteiten hebben, want veelgebruikers oordelen positiever dan incidentele gebruikers en niet-gebruikers. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dan ook dat Nederlanders waarderen de auto als meest aantrekkelijke vervoerwijze, en het openbaar vervoer is de minst aantrekkelijke vervoerwijze.

  Stabiel

  Daarmee is er weinig veranderd in de beleving en de beeldvorming over deze modaliteiten sinds het vorige onderzoek in 2005. Daarom presenteerde het KiM, het Kennisinstituut voor Mobiliteit, de onderzoeksresultaten onder de naam ‘Stabiele beelden’.

  Vreugde

  De auto en de fiets worden, net als in 2005 over het algemeen geassocieerd met vreugde. Het ov wordt, met name door de niet-gebruikers, geassocieerd met afkeer. Toch zijn de Nederlanders, ook op het platteland waar de kwaliteit van het ov doorgaans afneemt, wel iets positiever over het ov gaan denken ten opzichte van 2005.

  De brochure Stabiele beelden is hier te downloaden. Het uitgebreide achtergrondrapport verschijnt binnenkort.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW