RET verbetert beleving stations met geur en muziek 6 nov 2015

  Wie afgelopen zomer op Rotterdam Centraal liep heeft misschien muziek gehoord; RET experimenteerde daar al enige tijd met muziek en geur op het station. Reizigers bleken het nieuwe station mooi, maar een beetje kil te vinden. Daarom begon RET te experimenteren met de verlichting, geur en muziek. Reizigers ervoeren hun wachttijd op het station daardoor aanmerkelijk korter.

  Sinds afgelopen woensdag is de muziek, naast Rotterdam Centraal, ook te horen op zeven ondergrondse metrostations: Beurs, Blaak, Wilhelminaplein, Eendrachtsplein, Blijdorp, Zuidplein en Ambachtsland. De geur wordt nog niet ingezet op Zuidplein en Ambachtsland.

  Natuurgeluiden

  Voor de keuze van de juiste muziek en geur heeft RET deskundigen ingeschakeld. De ochtend begint met natuurgeluiden, tijdens de spits speelt er klassiek en daarna gaat het tempo wat omhoog met bijvoorbeeld jazz. De muziek kan per station worden geregeld, zo kan de RET op bijvoorbeeld Blijdorp meer dieren laten horen.

  Citrus en bloemetjes

  De geur op de stations is een mix van bloemen en citrus. De geur moet veiligheid en geborgenheid oproepen, terwijl citrus wordt geassocieerd met schoon en fris. RET werkt met natuurlijke aroma's, omdat chemische geurstoffen voor allergische reacties zouden kunnen zorgen.

  Klantwenspiramide

  De inzet van geur en muziek op stations past in de top van de klantwenspiramide, waarin sfeerbeleving staat. Reizigers van RET maken meestal vrij korte ritten, en besteden daardoor relatief veel tijd aan wachten. Dat wachten ervaren ze als een stuk negatiever dan de reis zelf. Door de ervaring van het wachten te verbeteren, hoopt RET op meer tevreden reizigers. Het is de bedoeling om op basis van de ervaringen op deze stations, de inzet van geur en muziek uit te breiden naar de hele vervoersregio van RET.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW