Tilburgse app helpt overstekers 17 mei 2017

  Tilburg start een experiment met Crosswalk, een app waarmee voetgangers die slecht ter been veilig kunnen oversteken.

  De gemeente Tilburg krijgt regelmatig klachten dat verkeerslichten voor veel inwoners niet lang genoeg op groen staan om over te kunnen steken. Daarom heeft de gemeente in samenwerking met Dynniq de app Crosswalk ontwikkeld.

  Groentijd

  Tilburgers die slecht ter been zijn kunnen met deze app de groentijden van verkeerslichten verlengen. Via de app krijgt het verkeerslicht door dat er iemand in de buurt is en hoeveel tijd die nodig heeft om over te steken. Op basis daarvan bepaalt de app hoe lang het licht op groen blijft staan. De app kan ook helpen tegen de geluidsoverlast van ratelklikkers. Met CrossWalk kan het verkeerslicht ook blinde en slechtziende personen signaleren, en alleen dan het geluid inschakelen. De app werkt alleen op Android smartphones.

  Fietsersapp

  Het is de bedoeling dat het experiment met Crosswalk drie maanden gaat duren. Het is de eerste proef met een voetgangersapp in Nederland. Crosswalk past binnen de Mobiliteitsaanpak 2040 van de gemeente Tilburg, waarin aandacht is voor het gebruik van innovatieve technieken en de focus ligt bij langzaam verkeer, zoals voetgangers en fietsers. Dynniq is bezig met de ontwikkeling van een vergelijkbare app voor fietsers, die CrossCycle gaat heten. Hiermee worden fietsers eerder gesignaleerd wanneer ze een kruising naderen en krijgen sneller groen licht.

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW