Low Car Diet succesvol 27 mei 2016

  Tijdens het Low Car Diet probeerden 1200  medewerkers van 22 bedrijven zo min mogelijk CO2 uit te stoten, door zo min mogelijk in de spits te reizen en zo min mogelijk met de auto te reizen. De deelnemers realiseerden een reductie van hun CO2-uitstoot van 50% door anders te reizen, bespaarden 20% tot 30% op kosten en bewogen twee keer zoveel als normaal. Daarnaast reisden ze 50% minder in de spits.

  7,5 ton

  Donderdag 19 mei werd op het slotevent in Rotterdam bekend dat Strukton de winnaar is van de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland. In 30 dagen reisden zij 64% schoner en reduceerde daarmee 7,5ton CO2. In totaal werd door het bedrijf bijna 80.000 km schoner gereisd en 15% minder kilometers gereden. De 800 medewerkers van de 12 deelnemende bedrijven hebben in totaal € 64.000,- bespaard op mobiliteitskosten. Per medewerker, per bedrijf, is dit gemiddeld € 80,-. De schoonste kilometers werden gemaakt door de Hanze Hogeschool uit Groningen.
  low_car_diet_1.png

  Implementatie-intentie

  Tijdens het Low Car Diet maken deelnemers een implementatie-intentie, waardoor het makkelijker is om het nieuwe gedrag een maand vol te houden. Ook ontstaan er binnen bedrijven vaak communities waarin deelnemers hun ervaringen delen en elkaar tips geven. Het Low Car Diet is bovendien een goede methode om bijvoorbeeld een tijdje een elektrische fiets te proberen, voordat tot de (prijzige) aanschaf wordt overgegaan.
  “Eén ervaring zegt meer dan duizend woorden en het opstellen van uitgebreide beleidsplannen. Dat is de essentie van het Low Car Diet”, aldus mobiliteitsexpert Geert Kloppenburg van Urgenda. “Onbekend maakt vaak onbemind, maar je ziet dat na het Low Car Diet zo’n 40% van de deelnemers structureel anders blijft reizen.” Bekijk hier de compilatievideo van het Low Car Diet.

  Veel deelnemers

  Aan deze voorjaarseditie deden er per bedrijf meer medewerkers mee dan ooit. Zo namen er bij de vijf grootste bedrijven, PGGM, Eneco, Achmea, SNS Bank en Strukton meer dan honderd medewerkers per bedrijf deel aan het Low Car Diet. Onder meer Eneco CEO Jeroen de Haas, PGGM directeur coöperatie en duurzaamheid Frido Kraanen en gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen gingen de uitdaging aan. Door met een groot aantal medewerkers deel te nemen, zetten de bedrijven een eerste stap naar structurele aanpassingen in hun mobiliteitsbeleid.
  low_car_diet_2.png
  Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties, met ondersteuning van de Nationale Postcodeloterij.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW