Forens wil graag e-bike van de zaak 18 mei 2016

  De verkoop van e-bikes en de snellere speed pedelecs heeft afgelopen jaar een hoge vlucht genomen. Verzekeraar Univé merkte dat er in 2015 30% meer fietsverzekeringen werden afgesloten, doorgaans voor de duurdere elektrische fietsen, en door mensen ouder dan vijftig. Univé gaf onderzoeksbureau GfK de opdracht om onderzoek te doen naar de aanschafmotieven en het imago van de e-bike. De e-bike wordt steeds toegankelijker, blijkt uit het onderzoek.

  Zweet en heuvels

  Op dit moment bezit 16% van de Nederlanders een e-bike. Er zit een opvallend verschil in de motieven om er eentje aan te schaffen. Vijftigplussers geven als belangrijkste reden om een e-bike aan te schaffen aan dat ze makkelijker met tegenwind en hoogteverschil willen kunnen fietsen. Respondenten jonger dan vijftig geven als belangrijkste reden dat ze niet bezweet op hun werk willen komen.

  Hippe e-bike

  E-bikes leken een paar jaar geleden nog een prettige fiets voor ouden van dagen te worden, nu vindt de helft van de Nederlanders dat de e-bike steeds hipper wordt. De hoge aanschafprijs is een reden om er geen te kopen. Een e-bike van de zaak zou daar verandering in kunnen brengen. Een derde van de Nederlanders wil best een e-bike van de zaak. 47% van de respondenten in het onderzoek met een woon-werkafstand van minder dan 25 kilometer zou met de e-bike naar het werk gaan als ze deze van hun baas zouden krijgen. Nu gaat nog maar zeven procent van het totale aantal forenzen met de e-bike.

  Attitude

  De hoge snelheden van de e-bike maken Nederlanders voorzichtiger. Zo vindt zestig procent van de Nederlanders dat er een maximum snelheid voor e-bikes moet komen. 23% Vindt dat het mogelijk moet worden om e-bikes van sommige fietspaden te weren.

  Lees hier een uitgebreide samenvatting van de resultaten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW