iPhone blokkeert tijdens rijden 20 jun 2017

    De nieuwste versies van het besturingssysteem voor de iPhone blokkeert berichtjes in rijdende auto’s. Het besturingssysteem iOS11 is dit najaar beschikbaar.

    De nieuwe functie heet ‘Do Not Disturb While Driving’ en blokkeert berichten en meldingen als de telefoon beweging met een bepaalde snelheid detecteert. Wie zelf geen bestuurder is, maar passagier of treinreiziger, kan de functie handmatig uitschakelen. De functie kan mensen die contact zoeken een berichtje terugsturen dat je aan het autorijden bent, en  momenteel niet bereikbaar. iOS11 komt dit najaar beschikbaar voor alle iPads en iPhones.

    Smartphone

    Ondanks alle voorlichtingscampagnes zijn automobilisten nog steeds vier procent van hun reistijd bezig met hun smartphone. Dat zorgt voor concentratieverlies, ergernis bij medeweggebruikers en voor ongevallen. Er zijn al diverse experimenten geweest met apps die smartphones tijdens het rijden uitschakelen, maar Apple maakte het eerste besturingssysteem waarbij deze functie standaard ingebouwd is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW