IK RIJD BETER moet jonge automobilisten op de weg houden 27 jun 2017

    ROV Oost wil het aantal ongevallen onder jonge automobilisten duurzaam verminderen. Bij IK RIJD BETER krijgen ze meer inzicht in hun eigen vaardigheden en worden bewuster van risico’s.

    Het doel van het project IK RIJD BETER is het duurzaam verminderen van de ongevalsrisico's van beginnende bestuurders van 18 tot 24 jaar in de provincies Gelderland en Overijssel. Karsten ten Heggeler, programmaleider bij ROV Oost-Nederland: "Jonge bestuurders zijn naar verhouding vaker betrokken bij een (dodelijk) ongeval. Verkeersongevallen zijn zelfs doodsoorzaak nummer één voor deze doelgroep. Dit is recent opnieuw bevestigd door de ongevallencijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het project moet jonge bestuurders vroeg in hun bestuurderscarrière bewust maken van dagelijks terugkerende onderwerpen als het verbeteren van vaardigheden, inzicht, gevaarherkenning en attitude." Het komende half jaar worden op verschillende locaties in Gelderland en Overijssel praktijkdagen georganiseerd.

    Studenten

    Eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit van hogeschool Windesheim, doen als onderdeel van de vakken 'Verkeer en beïnvloeding' en 'Gedragsbeïnvloeding' mee aan de praktijkdag die bij de aftrap van het project op 2 juni plaatsvond op de campus. Josephine Woltman Elpers, directeur van het domein Techniek van Windesheim: “Dankzij de samenwerking met ROV Oost-Nederland zijn wij als hogeschool in staat om mooie verbindingen te maken tussen theorie en de dagelijkse praktijk. Dit project biedt een mooie kans om te werken aan verkeersveiligheid, voor ons en de studenten.”

    Het project 'IK RIJD BETER' is financieel mogelijk gemaakt door ROV Oost-Nederland. De realisatie van de praktijkdagen ligt in handen van VVCR en Megaborn

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW