‘Neem een OV-dag!’ laat automobilisten het openbaar vervoer ervaren 16 jun 2017

  Het Utrechtse samenwerkingsverband Goedopweg stimuleert forenzen om het ov te proberen. Deelnemers krijgen een reiskostenvergoeding en kunnen punten sparen.

  Goedopweg, een samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden is de campagne Neem een OV-dag! gestart. Deze campagne heeft als doel om automobilisten tijdens de spits met het openbaar vervoer te laten reizen, zodat ze kunnen ervaren of het ov een prettig alternatief is voor hun woon-werkverkeer. Automobilisten die willen deelnemen aan ‘Neem een OV-dag’ kunnen zich hier aanmelden.

  Geld en punten

  ´Neem een OV-dag´ richt zich op automobilisten die regelmatig tijdens de spits op één van de drukste routes in de provincie Utrecht rijden. Dankzij persoonlijke verkeersinformatie op dagen dat extra drukte op de weg verwacht wordt, is het voor deelnemers makkelijk om een OV-dag te nemen. Deelnemers kunnen een tegemoetkoming in de reiskosten van € 20 krijgen als zij vier dagen (acht ritten) met het ov hebben gereisd. Deelnemers die langer met het ov reizen sparen punten die ze kunnen verzilveren voor cadeaus. De campagne richt zich met name op de trajecten waar nog ruimte is, en op het reizen net buiten de spits.

  App

  Het nemen van een OV-dag en de bijbehorende toegekende punten worden bijgehouden in de speciale ‘Neem een OV-dag’ app, die voor zowel Apple als Android smartphones gratis te downloaden is. De gespaarde punten kunnen vervolgens in een webshop ingewisseld worden voor een cadeau, cadeaubon, kortingen bij lokale winkels of een lot waarmee aantrekkelijke prijzen gewonnen kunnen worden.

  Goedopweg

  Goedopweg is een samenwerkingsverband waarin de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkgevers, verenigd in de U15, samenwerken aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW