Verkeerswijzer Groningen biedt overzicht campagnes en educatie 10 jun 2016

  Op initiatief van de Provincie Groningen en de Groningse gemeenten is de website Verkeerswijzer Groningen ontwikkeld door het Verkeer- en vervoerberaad Groningen. De site maakt voor iedereen inzichtelijk welke verkeersveiligheidscampagnes er lopen en welke verkeerseducatie er beschikbaar is voor scholen, bedrijven en particulieren. Ook staat er op de site informatie over wegwerkzaamheden in Groningen.
  De site beschikt over een uitgebreide zoekfunctie, waarmee gezocht kan worden op leeftijd van de doelgroep, type voertuig en type verkeersdeelnemers. Op de site is ook divers verkeerseducatiemateriaal te downloaden.

  Alcokart

  Een van de projecten op de site is de Alcokart van de gemeente Pekela. Hiermee kunnen jongeren ervaren hoe groot het verschil is tussen nuchter rijden en rijden met te veel alcohol op. Na een ritje gaan de jongeren onder begeleiding de discussie aan; alcohol in het verkeer kan echt niet. Waarschuwing vooraf; om effectief deel te nemen aan het project mogen de deelnemers geen alcohol of drugs hebben gebruikt.

  Het CROW heeft veel informatie en praktische wenken over Verkeerseducatie op haar site staan. Neem daarvoor een kijkje in de Toolkit Verkeersinformatie.
  logo@2x.png

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW