Hilversum Fietst! van start 14 jul 2017

  Hilversum gaat fietsen! Deelnemers sparen voor cadeaus en lokale goede doelen, bedrijven krijgen adviezen om hun werknemers meer te laten fietsen.
   

  29 Juni is het startschot gegeven voor Hilversum Fietst!, een project om inwoners, werknemers en studenten uit de auto en op de fiets te krijgen. Wethouder Floris Voorink, werkgevers en betrokken inwoners uit Hilversum trapten af met een feestelijke taart. Voorink: “Hilversum heeft een prachtige fietsinfrastructuur en de afstanden zijn kort, waardoor fietsen een uitstekend alternatief is voor de auto. Soms is de fiets zelfs een snellere optie dan de auto. Ik roep iedereen dan ook op om voortaan te gaan fietsen”.

  Punten sparen

  Particulieren kunnen zich online aanmelden voor de campagne via de website of via de gratis app Ring-Ring. Voor deelnemers van Hilversum Fietst! is iedere gefietste kilometer een punt waard. Deelnemers kunnen elke honderd fietskilometers inwisselen voor kortingen bij Ring-Ring aangesloten (web)winkels.

  Werknemers laten fietsen

  Hilversumse werkgevers kunnen meedoen de actie, zodat hun ze hun werknemers kunnen stimuleren om mee te doen. Ze kunnen ook op de site terecht voor aanvullend advies waarmee medewerkers slimmer en duurzamer kunnen reizen. Werkgevers die zich aanmelden ontvangen een communicatiepakket. Deelname voor werkgevers is gratis.

  Riksja

  Met de fietskilometers kan ook worden gespaard voor een lokaal initiatief. Het eerste lokale initiatief dat gesteund wordt, is dat van ‘Fiets Alle Jaren’ in Hilversum, een initiatief dat ouderen meeneemt op tochtjes per riksja door Hilversum.

  Gemeente Hilversum

  Hilversum Fietst! is een initiatief van de gemeente Hilversum en is tot stand gekomen in samenwerking met het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het project duurt tot eind van dit jaar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW