Actief monitoren zorgt voor betere rijstijl 25 jul 2017

  ANWB houdt het rijgedrag van automobilisten met een Veilig Rijden Verzekering scherp in de gaten en stuurt zo nodig bij. Dat zorgt voor veiliger rijgedrag.

  Ruim een jaar na de introductie gebruiken ruim 9000 automobilisten de Veilig Rijden verzekering van ANWB. De verzekerden laten gemiddeld een steeds betere rijstijl zien. Vooral jongeren tot 25 jaar en verzekerden boven de 65 laten flinke verbeteringen zien. Op een schaal van 0 tot 100 scoren de verzekerden gemiddeld een rijscore van  76 punten.

  Registratie gedrag

  Automobilisten die een Veilig Rijden verzekering afsluiten, krijgen een stick in hun auto die hun rijgedrag registreert. De stick registreert onder andere de snelheid ten opzichte van de maximumsnelheid, de acceleratiesnelheid, de snelheid in de bochten en het remgedrag. Op basis daarvan wordt de individuele rijscore berekent en krijgen automobilisten tips om hun gedrag veiliger te maken en daarmee hun score te verbeteren. De score wordt vertaald in een korting op de verzekeringspremie; hoe veiliger het rijgedrag, hoe lager de premie.

  Verbeteren rijstijl

  Verzekerden met een zeer gevaarlijke rijstijl worden bij ernstige overtredingen gebeld door een medewerker van ANWB. Wie bijvoorbeeld de maximumsnelheid met meer dan vijftig kilometer overschrijdt, krijgt dertig dagen om een veiliger rijstijl te laten zien. ANWB wil op deze manier de verkeersveiligheid bevorderen en autoverzekeringen betaalbaar houden.

  Groningse automobilisten

  Uit de verzamelde gegevens blijkt dat automobilisten die veel rijden, meestal ook het veiligste rijden. De verzekerden in Groningen reden het veiligste, de Zeeuwen haalden de laagste gemiddelde rijscore. In de noordelijke provincies maakten verzekerden de langste autoritten. Mannen maken gemiddeld de meeste kilometers en toonden een iets veiliger rijstijl dan vrouwen. Alleen bij verzekerden onder de dertig jaar reden vrouwen veiliger dan mannen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW