VVN opent participatiepunt 15 jul 2016

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een online Participatiepunt geopend, een website waar buurtbewoners verkeersonveilige situaties kunnen melden, maar ook zelf aan de slag kunnen om hun buurt veiliger te maken. VVN wil buurtbewoners bewust betrekken, omdat het vaak juist de bewoners zijn die (onbewust) het gaspedaal te diep intrappen of ander onveilig gedrag vertonen.

  Acties

  Op de website staan tien voorbeeldacties die buurtbewoners kunnen uitvoeren om hun wijk verkeersveiliger te maken. Voorbeelden daarvan zijn remwegdemonstraties, verkeersonderzoek en het plakken van 30 km-stickers op vuilcontainers. Op de site krijgen bezoekers steun om in hun buurt draagvlak te zoeken voor de acties.

  Te hard rijden

  Het Participatiepunt is een aanvulling op het al bestaande Meldpunt Veilig Verkeer. In 2015 zijn hier ruim 5.600 meldingen binnengekomen waarvan één derde over te hard rijden ging. Omdat het vaak straten betreft waar bewoners zelf vaak te hard rijden, zijn de bewoners volgens VVN zelf aan zet om hun gedrag te veranderen.

  Verkeersveiligste straat

  Om de start van het Participatiepunt kracht bij te zetten heeft VVN de Hollewand in Hattem uitgeroepen tot de verkeersveiligste straat van Nederland. De bewoners van de Hollewand kregen diverse demonstraties om hun straat verkeersveilig te maken. Ze kregen onder andere uitleg over verschil in de remweg bij een snelheid van 30 en 50 km/u, en er werd een verkeersveilige 3D-tekening aangebracht om bestuurders te wijzen op overstekende kinderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW