Filezwaarte Nederland toegenomen 8 jul 2016

  De filezwaarte in Nederland is het afgelopen halfjaar met tien procent toegenomen vergeleken met de eerste zes maanden van 2015. In Amsterdam groeiden de files flink, terwijl in Rotterdam de doorstroming verbeterde.

  De groei van het aantal files op de snelwegen neemt in heel Nederland toe en is volgens de ANWB grotendeels te wijten aan de betere economische omstandigheden. De maand juni laat een groei zien van twee procent vergeleken met 2015. Uit de cijfers blijkt ook dat weggebruikers in de regio Amsterdam veel meer hinder ondervonden van de files, terwijl rond Rotterdam de doorstroming sterk verbeterde.

  File top-5

  1. A4 Den Haag -> Amsterdam Zoeterwoude
  2.  A1 Amsterdam -> Amersfoort knooppunt. Eemnes-Eembrugge
  3.  A27 Utrecht -> Breda Noordeloos  
  4.  A20 Rotterdam -> Gouda  knooppunt. Terbregseplein-Moordrecht  
  5.  A58 Tilburg -> Eindhoven  Moergestel-Oirschot  

  Nieuwe snelweg

  De langverwachte opening van de A4 tussen Delft en Schiedam in december 2015 en de verbreding van de A15 Europoort-Rotterdam leidden ertoe dat de filezwaarte in deze regio met ruim tien procent afnam. Dit nieuwe stuk snelweg zorgt ervoor dat het verkeer in de regio’s Den Haag en Rotterdam zich beter spreidt. Zo is één van de grootste knelpunten, de A13 Den Haag-Rotterdam, helemaal uit de file-top verdwenen. Maar op de A4 Den Haag -Amsterdam nam de filezwaarte wel fors toe.

  Files buiten de spits

  De verkeersdrukte tijdens de ochtendspits steeg het afgelopen half jaar met ongeveer vijf procent. Overdag nam het aantal files in vergelijking met 2015 juist veel meer toe. Overdag is er een toename van ruim twintig procent, terwijl de avondspits het afgelopen jaar twaalf procent meer files telde.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW