Wie is kampioen spitsmijden? 3 feb 2016

  De deelnemers aan de mobiliteitsbattle Zwolle Kampen hebben sinds de start op 1 september 2015 ruim 1500 keer de spits gemeden en een besparing van ruim 36 ton CO2 per jaar gerealiseerd. Een half jaar lang proberen de deelnemers zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. De teams van Unica, Breman, Lyempf, ICSadviseurs, Rabobank IJsseldelta en Thorbecke Adviseurs strijden al ruim vier maanden met elkaar voor de winst. De battle is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het bereikbaarheidsfonds van Beter Benutten Zwolle Kampen.

  Update

  Wekelijks ontvangen de deelnemers een update van de individuele score op rijgedrag. Iedere maand wordt de periodewinnaar bekendgemaakt en worden de scores van de bedrijven van zowel het rijgedrag als spitsmijden en autoloze dagen ten opzichte van elkaar getoond.

  Bewust

  Voorafgaand aan de Mobiliteitsbattle zijn de reguliere werkdagen en reistijden van de deelnemers in kaart gebracht. Op basis van de gemeten ritten in september, oktober en november, is er in drie maanden tijd 1510 keer spits gemeden ten opzichte van de benchmark. In de maandelijkse enquĂȘte wordt ook gevraagd of deelnemers bewust de spits hebben gemeden. Hieruit blijkt dat steeds meer deelnemers dit daadwerkelijk doen, tot maar liefst 35% in november.

  Ecobox

  Het rijgedrag van de chauffeurs wordt gemeten door de Ecobox. Uit statistische gegevens van de ruim 2000 Ecoboxen blijkt dat de vertoonde verbetering in rijgedrag overeenkomt met een gemiddelde brandstofbesparing van meer dan elf procent. Dat betekent dat de automobilisten ook minder brandstofkosten maken.

  Wedstrijdelement

  In een eerder blog op deze site stond al uitgelegd waarom een wedstrijdelement in een campagne zo goed kan werken. De strijd duurt nog voort tot en met februari 2016. Op 24 maart maakt wethouder Filip van As van de gemeente Zwolle tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar bekend.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW