Belgische kennis verkeersregels nog niet perfect 30 dec 2015

  Mag je je mobiele telefoon opnemen als je aan het fietsen bent? Nee, antwoorde 94,2% van de deelnemers, en daarmee was het een van de best beantwoorde vragen in de quiz. Of je mag claxonneren als je een voorligger wilt inhalen was lastiger. Slechts 16% van de deelnemers wist dat dit alleen buiten de bebouwde kom mag.

  Minstens veertien vragen goed

  De Grote Belgische Verkeersquiz is een online wedstrijd waarmee deelnemers hun verkeerskennis kunnen testen en bijspijkeren. Dit jaar trok de quiz 80.203 deelnemers, die van 19 oktober tot en met 30 november konden meespelen. Deelnemers met minstens veertien van de twintig vragen goed maakten kans op een van de tientallen prijzen. Dat lukte meer dan 46.000 deelnemers.

  Leuk, verkeersregels!

  De quiz is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), in samenwerking met de Vlaamse overheid en Ethias, Het Nieuwsblad, Radio 1, DATS 24 en Zita.be. De quiz maakt kennis van verkeersregels leuk, en geeft door het grootschalige karakter inzicht in de verkeerskennis van Vlamingen.

  Bedrijven!

  Ook bedrijven konden hun werknemers laten meedoen aan de quiz. 167 Bedrijven maakten gebruik van deze mogelijkheid, goed voor 10.300 deelnemers. De VSV maakt zich zorgen over het aantal Vlaamse werknemers die bij woon-werkverkeer betrokken raakt bij een verkeersongeval. http://www.vsv.be/nieuws/bedrijven-zijn-broodnodige-partners-op-weg-naar-meer-verkeersveiligheid

   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW