Leestip; Zeven experimenten waardoor mensen de auto laten staan 14 aug 2017

    Parklets, speelstraten en autodiëten laten mensen aan een leven met minder auto proeven. Dit artikel van De Correspondent is een aanrader.

    In de serie Fiets vs. File onderzoekt Correspondent-journalist Thalia Verkade hoe we kunnen toe kunnen werken naar een samenleving met minder verkeer en vooral minder autoverkeer. Verkade startte de serie met een utopie over fietssnelwegen, maar de praktijk blijkt weerbarstiger. Zo leerde ‘Fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet haar in een eerdere aflevering op een andere manier naar snelfietsroutes kijken.

    In de aflevering ‘Zeven experimenten waardoor mensen de auto laten staan’ beschrijft ze zeven voorbeelden van geslaagde gedragsveranderingen. Wat opvalt in de zeven beschreven projecten is dat ze allemaal van tijdelijke aard zijn en dat er sprake is van een positieve insteek. Zo zal geen enkele stadswijk vrijwillig parkeerplaatsen inleveren, maar als er gedurende de zomer een leuk terrasje verschijnt op één of meerdere parkeerplaatsen, reageren mensen opeens wel positief.

     

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW