Connexxion wil met e-bikes studentenspits ontlasten 5 aug 2016

  Connexxion en Beter Benutten verhuren e-bikes aan studenten om de Valleilijn te ontlasten. De eerste contracten zijn al afgesloten.

  De Valleilijn, de spoorlijn tussen Ede en Amersfoort, kent een drukke ochtendspits. In het kader van het project Beter Benutten Regionaal Spoor probeert vervoerder Connexxion op diverse manieren de druk in de ochtendspits op de treinen van de Valleilijn te verlichten. Studenten en scholieren die een ‘Connexxion-bike’ huren, krijgen bovendien pechhulp onderweg en optioneel een onderhoudscontract.

  Pilot

  In een eerdere pilot onder studenten van het Hoornbeeck College in Amersfoort werd al aangetoond dat er belangstelling is voor het huren van de e-bikes. Door de overstap van trein op fiets is er minder druk op de ochtendspits, maar blijven deze reizigers toch klant van Connexxion. Huurders moeten wel in de gemeenten Ede, Barneveld of Nijkerk wonen; in deze gemeenten bevinden zich de stations van de Valleilijn.
  Naar aanleiding van het succes van de pilot is Connexxion een campagne op de onderwijsinstellingen aan de Valleilijn begonnen. Inmiddels zijn de eerste tien contracten voor het huren van een e-bike afgesloten.

  Drukke trein

  Onder de naam ‘Beter Benutten Regionaal Spoor’ werken provincie, Rijk, gemeenten en vervoerders samen om de drukte in de spits in trein en bus te verminderen. Dit gebeurt met slimme maatregelen zoals verbetering van de infrastructuur én maatregelen die met het gedrag van reizigers te maken hebben.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW