Inspiratiegids Nudging & Fietsers online 5 apr 2017

  Tour de Force wil graag iedereen die bezig is met fietsbeleid inspireren met (inter)nationale voorbeelden van nudges om fietsen makkelijker en aantrekkelijker te maken. Daarom heeft Tour de Force de Inspiratiegids Nudging & Fietsers ontwikkeld, waarin praktische, aansprekende voorbeelden staan. Een mooi voorbeeld is het calorieënbord, dat werd ingezet om reizigers te laten omfietsen bij werkzaamheden. Als fietsers weten hoeveel calorieën ze verbranden door om te fietsen, blijken ze vaker bereid om de alternatieve route te kiezen.

  Nudge

  Nudging gaat uit van de wetenschap dat mensen vaak onbewust, snel en intuïtief beslissen. De inzet van nudges stuurt gedrag zonder de keuzevrijheid weg te nemen, door het inzetten van communicatieboodschappen en aanpassing van de omgeving. Een voorbeeld zijn de atletiekbanen op de vloer van de Rotterdamse metro die reizigers vorig jaar de weg wezen naar de Marathon van Rotterdam.

  Tour de Force

  VNG, IPO, de vervoerregio’s en het Rijk onderzoeken samen in een Tour de Force wat er nodig is om de kracht van de fiets de komende jaren nog meer te benutten. Ze worden daarbij gesteund door vrijwel alle organisaties die betrokken zijn bij het fietsbeleid in Nederland.


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW