Elektrische deelscooter wil Amsterdam veroveren 12 apr 2017

  Felyx wil deze zomer starten met tweehonderd e-scooters in het centrum van Amsterdam en op de Zuidas, het financiƫle hart van de stad. De scooters zijn snel, stil, wendbaar, stoten geen CO2 uit en hebben geen parkeerplaats nodig. Felyx-bedenkers Maarten Poot en Quinten Selhorst, beiden 29, hebben grote plannen met de deelscooter.

  App

  Gebruikers kunnen de scooters reserveren met een speciale app, die de dichtstbijzijnde scooter lokaliseert. Met behulp van de app kan de scooter ontgrendeld worden. Een account op de app is gratis, een ritje op de scooter kost dertig cent per minuut. De scooter kan overal achtergelaten worden. Als de scooter nog maar twintig procent batterij overheeft, geeft deze zelf een seintje. Dan rijdt er een Felyx-busje langs om de scooter op te laden.

  Snelheid

  Volgens de Engelstalige website van Felyx zijn de scooters eenvoudig en veilig te rijden. De snelheid is begrensd op 25 kilometer per uur, waardoor een helm niet nodig is. Gebruikers die betrapt worden op misbruik van de scooters, krijgen een waarschuwing. Bij een tweede keer wordt hun account verwijderd.

  Crowdfunding

  Poot en Selhorst hebben hun initiatief gefinancierd via crowdfunding. De eerste zeven ton zijn inmiddels binnen, maar voor belangstellenden is het nog steeds mogelijk om voor vijfduizend euro een scooter te adopteren. Felyx wil op die manier haar vloot uitbreiden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW