Arriva Nextbike fietsdeelsysteem officieel van start 19 apr 2017

  Op 3 april mochten dertig internationale studenten die in Maastricht studeren de eerste dertig fietsen te gebruiken voor een fietsritje. Gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg, wethouder John Aarts van gemeente Maastricht (en voorzitter van stuurgroep Maastricht Bereikbaar) en Patrice van Bergen, regiodirecteur Arriva Limburg gaven het startschot voor het nieuwe deelfietssysteem.

  Aanvulling

  Via het Arriva Nextbike fietsdeelsysteem zijn er via een netwerk van stations fietsen beschikbaar voor korte verplaatsingen in Maastricht. De deelfietsen zijn voor iedereen toegankelijk, als aanvulling op het openbaar vervoer in Maastricht. Arriva werkt samen met Nextbike, een toonaangevende exploitant van deelfietssystemen. Nextbike beschikt nu over 40.000 fietsen in 24 landen.

  App

  Reizigers kunnen een Nextbike-fiets huren via een app. Wie voor zestig euro een jaarabonnement afsluit, rijdt bij elke rit de eerste dertig minuten gratis. Bij langer gebruik kost de fiets een euro per half uur. Zonder abonnement een fiets huren kan ook; de Nextbike kost dan 1,50 euro per half uur. Afrekenen gaat via de creditcard.

  250 Fietsen

  De pilot start met tachtig fietsen op zeveb verschillende locaties in Maastricht: Maastricht Centraal Station, Station Maastricht Randwyck, Station Maastricht Noord, Mosae Forum, Keizer Karelplein/Vrijthof, Boschstraat/Markt en Céramique. Het is de bedoeling om het deelfietssysteem tijdens de pilotperiode van twee jaar te laten groeien naar minimaal 250 fietsen op 25 verschillende locaties in Maastricht.

  Maatwerk

  Gedeputeerde Hubert Mackus: “Limburg gaat meer maatwerk leveren. Dit was en is een belangrijke doelstelling voor de komende 15 jaar waarin Arriva het openbaar vervoer in Limburg verzorgt. Dit deelfietssysteem bevordert maatwerk en draagt daarnaast bij aan het oplossen van mobiliteitsvraagstukken in Maastricht.” Patrice van Bergen, regiodirecteur Arriva Limburg: “Veel reizigers maken dagelijks gebruik van de fiets als voor- of natransport op hun ov-reis. Ook voor toeristen is het deelfietssysteem een welkome aanvulling binnen de mobiliteitsketen. Op termijn willen we speciale producten ontwikkelen voor het gebruik van het deelfietssysteem, bijvoorbeeld in combinatie met een trein- en/of busabonnement”.


   

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW