Campagne helpt motorrijders met zichtbaarheid 1 apr 2016

  Hoe val je op als motorrijder? De motorrijder uit het spotje van het Motorplatform heeft er wat op bedacht. Met zijn pak vol reflectoren, felgekleurde lapjes en lichtslangen staart iedereen hem na, maar het is de vraag of hij echt veiliger rijdt.

  Graag gezien

  Met de campagne 'Graag gezien' wil het Motorplatform automobilisten en motorrijders bewust maken van zichtbaarheid. Jaarlijks vallen er ongeveer tachtig doden onder motorrijders, waarvan de helft door een botsing met een auto of vrachtauto. Automobilisten ‘zoeken’ onbewust in het verkeer vaak naar andere auto’s, omdat ze hiermee bekend zijn. Hierdoor kan het dus gebeuren dat ze andersoortige verkeersdeelnemers ote laat zien.

  Actielijst

  Voor motorrijders betekent dit dat ze alert moeten blijven op hun zichtbaarheid, niet alleen in hun kleding, maar ook in hun weggedrag, bijvoorbeeld door oogcontact te zoeken. Op de site van het Motorplatform staat een uitgebreide actielijst met tips voor motorrijders. Zo moeten motorrijders extra nadenken over de beste plek op de weg en voldoende afstand houden. Ook geeft de site een gedragscode voor files.

  Reflectoren

  Gaat het gekleurde motorpak uit het filmpje werken? De led-verlichting op het pak is in elk geval nog niet toegestaan. Verder is het bekende gele hesje niet altijd handig; overdag is het juist beter om donkere kleding te dragen, die contrasteert met het daglicht. s' Nachts zorgen reflectoren voor extra zichtbaarheid.

  MIM_Banner_website.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW