Fietshelm campagne COOLE KOP HELM OP! in Zeeland Evaluatie van de effecten

  • Auteur: SWOV en Veiligheid NL
  • Aantal Pagina's: 20
  • Datum: 21 mrt 2017
  • Type: Publicatie
  • Onderwerp(en): Verkeersveiligheid

Om vrijwillig fietshelmgebruik te stimuleren en ernstig hoofdletsel bij jonge fietsende kinderen in Zeeland tegen te gaan, heeft de provincie Zeeland samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) de fietshelmcampagne ‘Coole kop, helm op’ ontwikkeld. In het kader van deze campagne zijn van 2010 tot 2015 gratis fietshelmen aan Zeeuwse basisschoolleerlingen uitgedeeld.

Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is door SWOV en VeiligheidNL evaluatieonderzoek uitgevoerd naar het effect van deze fietshelmcampagne in Zeeland. Het onderzoek van VeiligheidNL heeft betrekking op de (kosten)effectiviteit in het terugdringen van hoofdletsel. SWOV heeft onderzocht of de campagne invloed heeft gehad op het vrijwillig dragen van de fietshelm door kinderen. 
Het gehele evaluatieonderzoek is samengevat in de publicatie Fietshelmcampagne ‘Coole kop, helm op!’ in Zeeland; Evaluatie van de effecten.

Op de website van SWOV vindt u het gehele onderzoeksrapport en ook op de website van Fietsberaad vindt u meer informatie.

© Copyright 2014 CROW