CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Verwerkingsregels bus, tram en metro

Voor personen met een mobiliteitsbeperking is het belangrijk dat zij in de ov-reisinformatie kunnen zien of ze de reis per ov wel kunnen maken. CROW-KpVV heeft een overzicht opgesteld waarin staat wat belangrijke informatie is voor reizigers met een beperking. Die richt zich op bus, tram en metro.
 
  • OV-Data, de ov-lokketten, aanbieders van reisinformatie maar ook de decentrale ov-autoriteiten en vervoerders kunnen op basis van dit overzicht bepalen welke informatie zij met de reizigers willen (laten) delen. Het overzicht van CROW-KpVV is nadrukkelijk een tussenproduct dat pas toegevoegde waarde heeft als het structureel wordt toegepast in de hele keten van reisinformatie. Dus van het verzamelen en registreren van de data, tot het combineren ervan, tot het aanbieden van handzame informatie aan de reizigers.

    Wij vertrouwen er op dat op termijn alle reizigers, dus zeker ook rolstoelgebruikers en reizigers met een visuele beperking, voorafgaand aan de reis eenvoudig kunnen nagaan welke reisopties voor hen het meest passend zijn.
Scroll naar boven