UITP Summit 2019 Stockholm

Dit jaar was Stockholm (Zweden) aan de beurt om als gastheer van het UITP Wereldcongres & Tentoonstelling op te treden. UITP staat voor ‘Union International Transport Public en is het internationale netwerk voor ov-autoriteiten en -exploitanten, beleidsmakers, wetenschappelijke instituten en de industrie.
 
 • UITP is actief in 92 landen en heeft meer dan 1300 aangesloten organisaties, waaronder ook CROW. Van de welkomstreceptie op zondag 9 juni tot de slotceremonie op woensdag 12 juni troffen ongeveer 2.718 deelnemers uit meer dan 80 landen elkaar op het congres en tentoonstelling. De laatste, met de nieuwste innovaties en technische snufjes op het gebied van openbaar vervoer, trok met 473 bedrijven en stands ruim 15.000 bezoekers.
   
  Onder de titel van het congres “The art of Public Transport” stonden 7 ‘kunsten’ centraal.
   
  Alles valt of staat bij een (1) excellente uitvoering en een (2) excellente klantbenadering. Naarmate de behoeften en verwachtingen van de klant hoger groeien, moet het openbaar vervoer verder te gaan en (3) nieuwe diensten, waaronder MaaS, te ontwikkelen om klanten tevreden te houden bij elke stap van hun reis. Een reis die steeds meer plaats gaat vinden in de (4) steden en hun ommeland middels vervoersystemen die toegang bieden tot banen, winkels, scholen en recreatieve activiteiten. En die een cultuur van sociale inclusie creëren en een sociaal actieve levensstijl bevorderen.  Een excellente uitvoering vereist niet alleen feilloze (5) (innovatieve) duurzame technieken maar ook het aantrekken van (6) nieuwe talenten en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden bij het personeel. Het zal niemand verbazen dat hiervoor ook (7) nieuwe financieringsbronnen en -modellen nodig zijn.
   
  Wat de inhoud betrof voerden (big) data en Mobility as a Service en autonoom vervoer de boventoon.
  Het was de 63e keer dat het congres werd gehouden. CROW-KpVV was ook aanwezig en heeft uit het ruime aanbod een selectie gemaakt voor de juni-editie van de nieuwsbrief Collectief Vervoer.   

  Behoefte aan nog meer informatie? Bezoek de website van de UITP (www.uitp.org).
Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Scroll naar boven