Terugblik landelijke bijeenkomst: Meer doen met data in het ov

Op 28 mei 2015 organiseerde CROW-KpVV de eerste bijeenkomst met het onderwerp ‘Meer doen met data in het openbaar vervoer’. Meer dan 120 deelnemers vanuit overheden, vervoerders, adviesbureaus en reizigersorganisaties kwamen naar Stadion de Galgenwaard in Utrecht om geïnspireerd en geïnformeerd te worden over toepassingen van data in het ov.
 
  • Dagvoorzitter Guy Hermans van CROW-KpVV trapte de bijeenkomst af met een inleiding over recente ontwikkelingen in data en ov. Hij maakte een vergelijking met honkbal in de Verenigde Staten. Hoe wordt data binnen die sport ingezet en wat kan het ov in Nederland daarvan leren?

    Niels van Oort, assistant professor ov aan de TU Delft, vertelde over hoe het Urban Mobility Lab de stad Amsterdam als levend mobiliteitslaboratorium gebruikt. Hoe kunnen we alle voetgangers-, fiets-, auto- en ov-data verzamelen, combineren en visualiseren om te komen tot een beter begrip en kennis van het totale mobiliteitssysteem?

    Het plenaire gedeelte werd afgesloten met een forumgesprek met vertegenwoordigers van het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) over de mogelijkheden die OV-chipkaartdata biedt voor alle opdrachtgevende overheden, ov-bedrijven en reizigers. Na het plenaire gedeelte gingen deelnemers uiteen in deelsessies.

    Van de dag is een verslag gemaakt (incl presentatielinks).
Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven