STREAM brengt emissie per vervoerwijze in beeld

Studie naar TRansportEmissies van Alle Modaliteiten

STREAM (Studie naar TRansportEmissies van Alle Modaliteiten) personenvervoer 2014 geeft een overzicht van de belangrijkste klimaat- en luchtvervuilende emissies per reizigerskilometer.
 
 • De studie is een update van de STREAM-studie uit 2008 en is uitgevoerd in opdracht van CROW KpVV, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nederlandse Spoorwegen, Stichting Stimular, SKAO en Milieucentraal. Zie ook de webpagina over STREAM.
   
  STREAM wordt veelvuldig gebruikt door beleidsmakers, bedrijven, onderzoekers en adviseurs voor het maken van footprint berekeningen, modal shift-berekeningen, beter Openbaar Vervoer en een schoner  wagenpark. STREAM kentallen worden onder andere gebruikt in de SUMO effectcalculator, de CO2-prestatieladder en de Milieubarometer.

  CROW KpVV heeft als mede opdrachtgever en financier de update begeleid en brondata aangeleverd over openbaar vervoer. Daarnaast gebruikt CROW KpVV de update voor berekeningen van de emissie van bussen en voor de SUMO effectcalculator, een tool in ontwikkeling om de effecten van mobiliteitsmanagement maatregelen te vertalen naar emissies. CROW ondersteunt ook de CO2-prestatieladder die ook weer gebruik maakt van de STREAM kentallen.

  Gezien het belang van eenduidige cijfers en berekeningen ondersteunt CROW KpVV ook de Green deal harmonisatie CO2-emissiefactoren. De methodiek en uitgangspunten van STREAM zijn uitgangspunt in deze green deal die is gesloten is tussen het Ministerie van I&M, Milieu Centraal, SKAO, Stichting Stimular en Connekt. 

  Bekijk de emissiefactoren.

   

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven