Dashboard duurzame en slimme mobiliteit: Schoolmobiliteit

1 op 3 basisschoolkinderen wordt met de auto naar school gebracht. Dit blijkt uit deze editie van het dashboard. 89,7 % van de basisschoolleerlingen woont op loopafstand (1 km) van school en 97% op fietsafstand (2 km). Toch komt slechts tweederde te voet of per fiets. Slechts 17% van de basisschoolkinderen gaat zelfstandig naar school. Veel mensen hebben zo hun ideeën over hoe kinderen naar de basisschool gaan en welke ontwikkelingen er spelen.
 
 • Uit deze editie van het dashboard blijkt onder meer:

  • De beleving van ouders van de verkeersonveiligheid is een belangrijke verklaring voor het halen en brengen van de kinderen.
  • Kinderen doen steeds minder verkeerservaring op. Dat vormt een risico wanneer ze (zelfstandig) naar de middelbare school gaan, die vaak verder weg ligt.
  • Kinderen hebben een veel realistischere kijk op de weg van huis naar school dan hun ouders. De visie van de ouders beperkt zich vaak tot de parkeersituatie bij de school.

  Cijfers per gemeente

  Onderdeel van de dashboards is een zip-bestand waarin Excel-bestanden staan met cijfers uit verschillende dashboard-edities. Deze kunt u vinden via de knop 'open link', in het dashboard in het rechterkolom 'Inhoud'.

  Abonneren

  U kunt zich abonneren op de e-mailalert. U ontvangt bij de verschijning van een nieuwe editie een e-mail van CROW-KpVV met een melding en korte toelichting over het onderwerp.

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Scroll naar boven