CROW Academie: Alle cursussen gaan zo veel mogelijk online door. Meer informatie

Dashboard duurzame en slimme mobiliteit: Bereikbaarheid, nabijheid en knooppunten

Nabijheid is een belangrijke factor voor bereikbaarheid. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor voorzieningen. Wist je dat de afstand tot veel voorzieningen stijgt?
 
 • Lopen of fietsen bespaart autokilometers en -parkeerplekken. Hoe meer mensen lopen of fietsen naar een voorziening, hoe minder de lucht wordt vervuild en CO2 wordt uitgestoten, hoe stiller en veiliger de verplaatsing en hoe duurzamer dit dus is. Mensen lopen of fietsen eerder als de afstanden korter zijn. De meeste mensen lopen bijvoorbeeld niet verder dan 1000 meter naar de supermarkt. Hoe groter de afstand tot een voorziening, hoe minder duurzaam de gebruikte vervoerwijze zal zijn. Uit de nieuwste cijfers blijkt dat de afstand naar voorzieningen de afgelopen jaren toeneemt. Voor een uitgebreide uitleg verwijzen we je door naar ons (vernieuwde) dashboard bereikbaarheid. Daar vind je ook meerdere tabellen en grafieken die doorlinken naar onze Duurzaamheidsscore.

  Cijfers per gemeente
  De cijfers van de dashboards zijn terug te vinden in de tool duurzaamheidsscore.

  Je kunt de gegevens hier ook anders (geografisch) laten weergeven. 

  Abonneren
  Je kunt je abonneren op de e-mailalert. Bij de verschijning van een nieuwe editie ontvang je dan een e-mail van CROW-KpVV met een melding en korte toelichting over het onderwerp.

Scroll naar boven