Berichten uit Europa

Nieuwsberichten uit Europa op het gebied van Collectief Vervoer.
 
 • Onderzoek toont aan: elke deelauto in bremen vervangt 16 prive auto’s

  Autodelen in Bremen is ingebed in een bredere strategie ter ondersteuning van autovrij wonen, een sterkere rol voor de fietser, voetganger en ov-reiziger. Bremen is een fietsstad (25% van de totale modaliteit). Bij ruim 60% van de reizen wordt gebruik gemaakt van een duurzame modaliteit. Een onafhankelijke nieuwe studie toont aan dat ongeveer 80% van de autodelers geen auto heeft en dat elke deelauto 16 prive-auto’s vervangt. In totaal zijn er al meer dan 5.000 prive-auto's uit de straten verdwenen!

  Wiener linien opent de eerste ‘wienmobil’ multimodale hubWienmobiel

  Wiener Linien, de stadsvervoerder van Wenen, heeft haar diensten uitgebreid met een nieuwe multimodale hub waar iedereen gebruik kan maken van deelauto’s, deelfietsen, e-bakfietsen, oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Dit initiatief maakt deel uit van het H2020 project waar de steden Lyon, München en Wien samenwerken aan duurzame oplossingen voor stadswijken om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen.

  UITP publishes paper on the value of data for the sector

  UITP dataUITP heeft een nieuw document gepubliceerd over ' de waarde van gegevens voor het openbaar vervoer ', met concrete aanbevelingen voor openbaar vervoer bedrijven en autoriteiten om te profiteren van de beschikbare gegevens.

  Het document legt het belang van het ontwikkelen van een data-strategie, gebaseerd op de kosten en de waarde, met de nadruk op de strategische voordelen van gegevens. Het schetst ook de kosten en de verschillende functies die de waarde van de gegevens te verhogen, alsmede de nodige stappen om de exploitanten en de autoriteiten in staat stellen een strategie voor het delen van gegevens, gebaseerd op beginselen van wederkerigheid en co-ontwikkeling te ontwerpen. Download hier de studie

Klantenservice
ma. t/m vr. van 8.30 tot 17.00 uur
Mét CROW onzichtbaar goed geregeld
Scroll naar boven