1. Jaarresultaten
  2. Visie/missie
  3. Hoe wordt CROW gefinancierd?
  4. Wat hebben we bereikt
  5. Onze thema's
  6. Onze mensen
  7. Onze communities
  8. Vooruitblik

Jaarbericht

 


 


CROW volop in beweging

Pieter
Pieter Litjens, directeur CROW


Met trotst presenteren wij u ons jaarbericht over 2018. Het was een bijzonder jaar voor CROW. Het was vooral een jaar waarin we de beweging die we eerder in gang zetten om beter in te spelen op de veranderende markt hebben doorgezet. Dat is nodig om nu en in de toekomst meer waarde te kunnen leveren aan onze klanten. Een toekomst die vandaag al is begonnen. Het was bovendien een bijzonder jaar voor CROW als organisatie, omdat Iman Koster na 17 jaar zijn vertrek aankondigde als directeur-bestuurder. Per 1 januari heb ik zijn taken overgenomen.
 
Voor u ligt een jaarbericht in een nieuwe en andere stijl dan die u van ons gewend bent. Online nemen wij u graag mee langs enkele highlights van CROW en geven we een kijkje in de organisatie. Ook laten we u kennismaken met de kennisthema’s, zoals we die met elkaar hebben gedefinieerd. Achter de thema’s laten we zien wat we het afgelopen jaar met elkaar hebben bereikt.

Samen vol vertrouwen de toekomst in

Samen geven we richting aan de inrichting van Nederland. Niet altijd zichtbaar, maar wel altijd merkbaar ondervindt iedereen dagelijks de positieve gevolgen van ons werk. In 2018 hebben we ons verhaal, onze corporate story, opnieuw vormgegeven en opgeschreven.
 
De maatschappelijke ontwikkelingen gaan snel, de uitdagingen zijn groot en CROW heeft hier, als onafhankelijk en neutraal kennisplatform een centrale plaats in. De komende tijd zullen we onze positie in nieuwe ontwikkelingen moeten bepalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vervangingsopgave in de GWW en de digitalisering en dataficering van de sector.  

Meer samenwerken

CROW is een verbinder op de gebieden infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en (openbaar) vervoer, aanbesteden en contracteren. Het afgelopen jaar zijn we bij het ontwikkelen van onze praktische kennis steeds meer gaan samenwerken; met overheden en marktpartijen, met inhoudelijke deskundigen én met elkaar.
 
Onze nieuwe manier van werken in zelforganiserende teams, die dicht op de klant zijn gepositioneerd, krijgt steeds meer een plek in de cultuur van onze organisatie. Het is een proces dat nooit af is en waar we niet alleen in 2018 verder vorm aan hebben gegeven, maar ook de komende jaren in willen blijven groeien. Om goed te blijven aansluiten bij de wensen van onze klantgroep is een wendbare organisatie nodig. Daarbij zal de blik naar buiten steeds groter worden om verder invulling te geven aan onze verbindende rol.

Enthousiasme en deskundigheid

Op alle fronten is de basis voor succes aanwezig. Niet alleen in het enthousiasme en de deskundigheid van de medewerkers. Ook als directie blijven we in nauw contact staan met onze opdrachtgevers en gebruikers om onze organisatie te ontwikkelen.
 
Samen met onze collega’s kijken we uit naar een nieuw en mooi jaar. Via deze weg bedank ik alle betrokkenen bij CROW voor hun inzet in 2018.
Veel leesplezier.

Hartelijke groet,
Namens het voltallige directieteam van CROW 
Pieter Litjens

Wat hebben we bereikt?

 
CursussenCursistenKennismodules
CongressenBezoekers


 

Onze thema’s


Samen met de sectoren zijn we ook in 2018 weer succesvol geweest in het (door)ontwikkelen van kennismodules, handboeken, meet- en ontwerpinstrumenten en cursussen. Ook hebben we talloze andere activiteiten gerealiseerd, waaronder magazines, bijeenkomsten en studiereizen om te verbinden en onze kennis te delen. Onder onze thema’s vind je een aantal van onze belangrijkste projecten, diensten en producten die we in 2018 hebben gerealiseerd voor gemeenten, rijk, provincies, waterschappen en marktpartijen. Ook lees je er meer over onze thema’s.

Klik op het thema voor meer informatie.

AssetmanagementDataDuurzaamheidMobiliteit
OpdrachtgeverschapRuimteVeiligheid


 

Dat doen we niet alleen


In opdracht van de deelcollectieven Fonds Collectieve Kennis-Civiele Techniek (FCK-CT), Kennis Partnerschap Provincies en CROW-KpVV voeren wij programma’s uit. Daarmee voorzien wij in de vraag van onze opdrachtgevers, ontwikkelen we samen nieuwe kennis én actualiseren wij onze producten.

In toenemende mate werken we in co-creatie samen met partijen in kennisprogramma’s en deelcollectieven. CROW vormt een brug als het gaat om kennis. In 2018 is het aantal kennisprogramma’s en deelcollectieven toegenomen en gegroeid.

 
Deelcollectieven
Klik op de afbeelding voor een totaaloverzicht van de kennisprogramma's en deelcollectieven
 


Onze mensen


CROW bestaat niet zonder onze mensen. Onze kenniswerkers, specialisten en ondersteunende mensen werken hard en vinden het belangrijk dat ze er zijn voor onze klanten. Ieder op zijn eigen manier en met zijn eigen specialisme. We nemen ons vak serieus en daar hebben we plezier in. Onze medewerkers droegen ook in 2018, samen met de deskundigen uit het werkveld, bij aan het realiseren van de beste producten en diensten voor u. Dat deden we met:
 
mensen
 

 

CROW is altijd op zoek naar nieuwe collega’s.

Wil je werken bij CROW? Bekijk het volledige aanbod van vacatures. Kom ook werken bij CROW.

                                                                                                             
Quote
.

Voor en achter de schermen

Achter de schermen werken onze mensen hard om samen met onze partners tot het beste resultaat te komen. Vanuit ons hoofdkantoor in Ede, onze vestiging in Utrecht en op locaties door heel het land, werken we samen met de sectoren en helpen we onze klanten.

Klantenservice
 
Wil je weten hoe wij werken? Neem een kijkje bij ons op kantoor.


Onze experts staan echter ook steeds vaker ‘voor de schermen’ om hun kennis te delen. Het afgelopen jaar kon u ons regelmatig tegenkomen in de media. CROW wordt gezien als autoriteit en daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op.                       
 
 

 

Producten en diensten


Een aantal van onze meest gebruikte producten en diensten waren ook in 2018 weer populair.


Top 5 meest aangeklikte kennismodules:


Ontdek meer producten en diensten in onze kennisbank
 

Populaire producten

  klik op de afbeelding voor het product.  
ASVVAMAssetmanagementWegontwerpWat klanten zeggen over ons

Zonder CROW zou ik… 

Quote


Waar we nog meer trots op zijn

 

Ons verhaal
klik op de afbeelding voor meer informatie

             
Competenties
klik op de afbeelding voor meer informatie

Ons verhaal                                                  

Iedereen ondervindt dagelijks de positieve gevolgen van ons werk. Maar dat is niet altijd zichtbaar. In 2018 hebben we ons verhaal opnieuw vorm gegeven en opgeschreven. Samen met de sectoren geven wij richting aan de inrichting van Nederland.
                                                                                                                           

Geen functies, maar expertises

In 2018 hebben we veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Onze mensen maken namelijk het verschil als het gaat om de ontwikkeling van kennisproducten en de samenwerking met onze partners.
                                                                                                                                          
 

Onze communities


Partijen met elkaar verbinden en kennis delen. Daar geloven we in bij CROW. Naast een groot aantal kenniskringen hebben we daarom ook een groeiend aantal communities, zoals de succesvolle community Fietsberaad met meer dan 20k bezoekers per maand. In deze online en offline communities delen en ontwikkelen we samen kennis op basis van gedeelde interesses en belangen.
 


 

CROW-Fietsberaad

CROW-Fietsberaad is het kenniscentrum voor fietsbeleid van de Nederlandse overheden.
Quote
iampro

iAMPro

iAMPro staat voor infrastructuur AssetManagement Professional.
Het is een praktijkgericht kennisportaal voor professionals in het assetmanagement.
Quote
                                                                                                 Vooruitblik 2019 CROW

Het jaar van groei!
In 2018 is verder gewerkt aan het organisatiemodel van CROW, zoals dit in 2016 is ingezet. De eerste vruchten hiervan zijn geplukt. We verwachten dat het effect van de organisatieverandering zich in 2019 zal doorzetten. Lees meer in onze vooruitblik op 2019.

 

Ook samenwerken met CROW? Neem gerust contact met ons op

MedewerkersDeskundigen


 

Wil je meer weten over 2018?

Overzicht resultaten 2018
Bekijk hier ook het archief van de jaarberichten.

Terug naar boven

Lees hier het laatste nieuws van CROW.
Bekijk hier de resultaten.
Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven