Terugblik - Infra-Innovatiecafé Biobased wegen en fietspaden 31 okt 2017

  Op 26 oktober heeft het Infra-Innovatie Netwerk in Arnhem samen met de provincie Gelderland en Arcadis een vruchtbaar Infra-Innovatiecafé gehouden over biobased innovaties voor wegen en fietspaden. De bijeenkomst vond plaats in het nieuwe provinciehuis in Arnhem. 

  Er waren in totaal zo’n veertig deelnemers afkomstig van provincies, gemeenten, kennisinstellingen, aannemers en adviesbureaus. Na een korte pitch van een viertal innovatoren over hun biobased innovaties kregen geïnteresseerde wegbeheerders in drie rondes de gelegenheid om met de innovatoren in gesprek te gaan.
   
  De volgende innovaties kwamen aan de orde:
  - Lignine asfalt, Lynpave, Gravilyn; bio-asfalt waarin het traditionele bitumen voor de helft is vervangen door het duurzame bindmiddel ‘lignine’ uit plantaardige biomassa. Richard Gosselink van de Universiteit Wageningen en Paul Landa/Edwin Verkooijen van het Asfalt Kennis Centrum
  - Miscanthus beton; beton elementen bestaande uit hoofdzakelijk betonpuin granulaat en... gras! Jaap Schotanus en Gert van Oort BioBound.
  - Ecofalt; koud geproduceerd asfalt met bitumen op plantaardige basis. De onder- en tussenlaag bestaan voor 90% uit gerecycled slooppuin. Geert Abbink en Charlotte Slotman van Abbink Boekelo Wegenbouw b.v.
  - Recell: uit rioolslib herwonnen cellulose vezels en word toegepast als afdruipremmer in asfalt; Ralph Venema van Esha Infra Solutions

  Heeft u een Innovatief thema waarover we een infra-Innovatiecafé kunnen organiseren?
  Laat het ons dan gerust weten via infra.innovatie@crow.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW