Grootschalig verkeersonderzoek op autosnelwegen in de Randstad 12 nov 2018

    Rijkswaterstaat houdt op dinsdag 13 november en donderdag 15 november op 38 locaties een verkeersonderzoek naar eigenaren van personenauto’s in en om de Randstad. In Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland wil Rijkswaterstaat inzicht krijgen in het weggebruik, ontwikkelingen en trends op autosnelwegen. Het onderzoek naar de personenauto’s verloopt via kentekenregistratie. Onder de automobilisten worden enquêtes afgenomen.

    Het onderzoek naar personenauto’s moet informatie opleveren over de intensiteiten, de herkomsten en bestemmingen van personenauto’s. Aan de automobilisten wordt onder meer gevraagd wanneer zij reizen, hoe zij omgaan met files en hoe zij proberen de reis efficiënter te laten verlopen. Er wordt ook gevraagd naar het motief van de verplaatsing en naar hoe automobilisten de bereikbaarheid en doorstroming ervaren. Ook wordt gevraagd welke systemen voor reisinformatie zij gebruiken en hoe betrouwbaar zij die vinden.

    Met camera’s worden kentekens van passerende personenauto’s geregistreerd. Dinsdag 6 november is Rijkswaterstaat begonnen met het plaatsen daarvan langs de weg en op viaducten. Dinsdag 13 november en donderdag 15 november vindt kentekenregistratie plaats. De geregistreerde kentekenhouders ontvangen de week erna een brief met een link naar de digitale enquête en het verzoek om deel te nemen aan het onderzoek.


    Lees het hele artikel op: Verkeersnet.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW