MaaS Congres zet 280 deelnemers aan het denken over toekomst van mobiliteit 12 mrt 2018

    Het MaaS Congres 2018 was een groot succes. Ruim 280 bezoekers dachten dinsdag in congresgebouw De Doelen in Rotterdam na over het nieuwe mobiliteitsconcept Mobility as a Service (MaaS). De deelnemers luisterden naar bijdragen van meer dan dertig sprekers en gingen met elkaar in gesprek.

    MaaS is enorm belangrijk om Rotterdam bereikbaar te houden in de toekomst, benadrukten Jeroen Maijers, afdelingshoofd Verkeer en Vervoer bij de gemeente Rotterdam en Roger Demkes, directeur van de Verkeersonderneming in hun welkomstwoord.

    Na hen legde Henk Meurs, bijzonder hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, uit wat MaaS nou eigenlijk is. Daarna klom Eric Mink, projectmanager innovatieve mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, op het podium om een update te geven over ‘hun’ zeven regionale MaaS-pilots. Niels van Oort, assistant professor public transport aan de TU Delft, legde vervolgens uit wat MaaS voor gevolgen heeft voor de reiziger en de maatschappij.
    Na dit raamwerk gehoord te hebben, konden de bezoekers de diepte in gaan tijdens acht parallelsessies.


    ​Lees het hele artikel op: Verkeersnet.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW