‘MaaS ontwikkelt zich gigantisch snel’ 23 mrt 2018

    Het nieuwe mobiliteitsconcept Mobility as a Service (MaaS) heeft reizigers, vervoersbedrijven en overheden veel te bieden. Dat vertelde Henk Meurs, bijzonder hoogleraar mobiliteit, 6 maart op het MaaS Congres in Rotterdam. Reizigers kunnen makkelijker van verschillende vervoersmiddelen gebruik maken, vervoersbedrijven kunnen meer reizigers trekken en overheden kunnen de bereikbaarheid van hun gemeente of provincie verbeteren.

    “MaaS heeft een gigantisch snelle ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Meurs, die onderzoek doet aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Twee jaar geleden begon hij samen met de TU Delft, de TU Eindhoven en hogeschool HAN een onderzoek naar MaaS, vertelt hij. Daar was destijds nog maar heel weinig over bekend. “Maar een jaar later stond het al in het regeerakkoord.”

    Maar wat is MaaS nou eigenlijk? Meurs legt het zijn gehoor in een zaal van congresgebouw De Doelen in Rotterdam met veel precisie uit. Hij beschrijft het als ‘een platform waarmee mensen hun reizen kunnen plannen, boeken, betalen en monitoren.’ Multimodaliteit is volgens hem een belangrijk onderdeel. “Reizigers kunnen kiezen welke vervoersvorm op welk moment het beste bij hen past.” Hij wijst er op dat een belangrijke rol is weggelegd voor vraaggestuurde mobiliteitsdiensten.


    ​Lees het hele artikel op: Verkeersnet.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW