Rijkswaterstaat en Techniek Nederland slaan handen ineen voor slimmere infra 30 jan 2019

    samenwerkenRijkswaterstaat en Techniek Nederland, gaan samen de Nederlandse infra vernieuwen en verduurzamen. Door de gebundelde kennis moet de sector ook aantrekkelijker worden voor jonge technici, scholieren en studenten.

    Directeur-generaal Michèle Blom die namens Rijkswaterstaat haar handtekening onder de overeenkomst zette gaf aan blij te zijn met de afspraken. “Voor de modernisering van onze infrastructuur is slimme techniek onmisbaar. Samenwerking met de infraleden van Techniek Nederland,  is daarom van groot belang.”  Techniek Nederland is de nieuwe naam voor Uneto VNI, de ondernemersorganisatie voor installateurs en technisch dienstverleners.

    Uitgangspunt voor de gemaakte afspraken is de Marktvisie van Rijkswaterstaat. Blom: “Rijkswaterstaat en Techniek Nederland gaan intensiever met elkaar samenwerken. We hebben elkaar hard nodig; in de fase van de eerste ideevorming over een infrastructureel project, bij de uitvoering van het project én in de fase van beheer en onderhoud.”

    Om de infrastructuur te moderniseren zijn de komende jaren tienduizenden extra technici nodig. Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: “Het tekort aan technici is nu al nijpend en wordt alleen maar groter. Daarom gaan we er samen met Rijkswaterstaat alles aan doen om de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren.”

    Lees meer over de samenwerking bij Cobouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW