Niet één maar wel zes routes naar circulair asfalt 28 jan 2019

  asfaltBijna 60% minder CO2 uitstoot en meer dan 50% hergebruik van materiaal. Dat lijkt haalbaar met de toepassing van zes nieuwe asfaltsoorten die op de Infratech werden uitverkoren voor doorontwikkeling of een proefproject van Rijkswaterstaat.   

  Op de vakbeurs in Rotterdam rijkte Rijkswaterstaat zes cheques uit aan aannemers om hun idee voor duurzamer asfalt. BAM mocht twee cheques mee naar huis nemen, Dura Vermeer, Heijmans, KWS en Ooms (Strukton) vielen een keer in de prijzen bij de competitie die was uitgeschreven om de ontwikkeling van circulair asfalt verder te stimuleren.

  De prijsvraag kende twee categorie├źn. De eerste categorie betreft bijna marktrijpe innovaties voor nieuwe asfaltmengsels die voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria. In deze categorie ontvingen Dura Vermeer, Heijmans en BAM elk een cheque van 150.000 euro.

  De tweede categorie betreft innovaties die zich nog in een prillere fase bevinden, nog tussen lab en proefvak.  BAM, KWS en Ooms ontvingen elk een cheque van 30.000 euro voor de mengsels die ze in deze categorie hadden ingediend.

  De winnende inzendingen in categorie 1 krijgen dit jaar elk een proefvak op het Rijkswegennet

  Lees er meer over bij Cobouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW