Minister opent eerste betonnen circulaire viaduct 15 jan 2019

    ViaductMinister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) opende op maandag 14 januari het eerste betonnen circulaire viaduct van Nederland. Het viaduct is onlangs opgeleverd in de buurt van Kampen.

    Het dek van het circulair viaduct bestaat uit veertig betonnen elementen en kan volledig en ongeschonden worden gedemonteerd, verplaatst en op een nieuwe locatie herbouwd. Zo is er geen afval, zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en worden gebruikte grondstoffen op de meest hoogwaardige manier opnieuw gebruikt. Reguliere viaducten worden na 30 tot 50 jaar gesloopt. Het circulaire viaduct gaat zes keer zo lang mee. Het is het eerste betonnen viaduct in Nederland dat zo is gebouwd.

    Testen

    De komende maanden testen de drie samenwerkingspartners dit eerste prototype van het circulair viaduct op een werkterrein tussen Kampen en Dronten. Het werkterrein is ingericht voor de bouw van de Reevesluis, onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Werkverkeer maakt daar gebruik van het viaduct. Met uitgebreide monitoring wordt in de gaten gehouden hoe het viaduct zich gedraagt. De testgegevens worden meegenomen bij de doorontwikkeling van het circulair viaduct.

    Lees er meer over bij Verkeerinbeeld.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW