Golfbreker Albanië kaapt primeur weg voor neus Afsluitdijk 4 feb 2019

    GolvenNiet de Afsluitdijk maar een golfbreker bij een nieuwe jachthaven in Albanie wordt als eerste bekleed met het XblocPlus.  BAM DMC tekende daarover een contract met de ontwikkelaar van de haven.

    Tegen de pier, die beschutting moet bieden aan binnenlopende plezierjachten, komt precies dezelfde maat blokken als tegen de Afsluitdijk. Het gaat om blokken met een volume van 2,5 kuub. Het zijn er wel een stuk minder. Bij Porto Albania komen 4000 blokken, terwijl het icoon van Lely met 75.000 blokken wordt beschermd tegen golfaanvallen.

    De lancering van het XblocPlus vond plaats tegelijk met de bekendmaking van de gunning van de versterking van de Afsluitdijk aan Levvel.

    Pieter Bakker van BAM-dochter DMC verwacht dat de Zwitserse ontwikkelaar van de Albanese jachthaven met een stuk of twintig kisten zal gaan werken. “Het precieze aantal hangt  af van de planning van het project. Wij leveren de ontwerp-tekeningen voor de kisten. Daarna is het aan de aannemer om te kijken hoe ze de productie precies inrichten. Ze houden er in elk geval een ambitieuze planning op na: dit voorjaar hopen ze al de eerste blokken neer te leggen.”

    Lees er meer over bij Cobouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW