Superslanke brug over Excercitiesingel Rotterdam 23 feb 2016

  De brug aan de Excercitiestraat is 20 meter lang, 1,0 meter breed en slechts 25 centimeter dik. Dat kan omdat de brug is gemaakt van composiet, een vezelversterkte kunststof. Dit materiaal is zeer licht, wat ervoor zorgt dat een brug heel slank gemaakt kan worden. 

  De leuning van de brug is bijzonder: nog nooit had een brug zo'n ingewikkelde maar slanke leuningconstructie van composiet. De fundering van de brug hoeft minder zwaar te zijn dan bij conventionele materialen als staal of hout. Dit scheelt in de onderhoudskosten. 

  Rotterdam moet honderden oude bruggen vervangen. Het Ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam maakt daarbij steeds meer gebruik van slimme materialen: niet alleen vezelversterkte kunststof, maar ook hogesterktebeton. 'In de aanschaf kunnen die moderne bruggen duurder zijn, maar de lange levensduur scheelt enorm in onderhoud en dus in de Rotterdamse portemonnee", zegt wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie). 

  Voor de bouw van de brug heeft de gemeente nauw samengewerkt met de Rotterdamse bedrijven FiberCore Europe en Jules Dock Composites. Harald de Graaf, algemeen directeur FiberCore Europe. Het Barendrechtse GKB nam de aanleg voor zijn rekening. Het beperken van de bouwoverlast voor omwonenden past binnen het gemeentelijke credo voor bouwprojecten ‘minder hinder, meer dienstverlening’.

  (Bron: Straatbeeld.nl)


  brug-Rotterdam.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

© Copyright 2014 CROW