Biobased alternatieven wegelementen

27-09-2017
Welke biobased alternatieve technieken zijn er om de wegelementen te vervangen?

Reacties

Martijn
Goedemiddag,

Afhankelijk van het type gebruik van de weg is het voor fietspaden, parkeerplaatsen en beperkt belaste toegangswegen een mogelijkheid om Stabilizer toe te passen.

ecoDynamic is producent en leverancier van duurzame verhardingen waaronder Stabilizer. Stabilizer een natuurlijk gebonden verharding.
Door gebruik te maken van lokaal gewonnen steenslag in combinatie met een plantaardig bindmiddel ontstaat er na verdichting een verharding.
In het product Stabilizer is geen leem of kalk verwerkt en voorkomt afgeven, opdooi en zacht worden van de weg..
De toplaag is watervoerend en luchtdoorlatend waardoor Stabilizer niet alleen zeer stabiel is maar ook nieuwe wortelopdruk voorkomt.
Het product is CO2 neutraal, circulair en kan tot 15 jaar na aanschaf door ons worden teruggenomen met behoud van restwaarde.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.eco-dynamic.eu of door mij te mailen m.smulders@eco-dynamic.eu of bellen 0610888076
30-10-2017 12:41:19

Gert van Oort
Goedemorgen,
Ik vind het een beetje lastig om een antwoord te geven op zo'n korte vraag. Als het gaat om niet-constructieve zaken (dus geen bruggen e.d.) is Bio Bound een goed biobased alternatief voor wegelementen.

Bio Bound is producent en leverancier van betonproducten gemaakt van gras (Miscanthus) en gerecyclede restproducten. Miscanthus is een grassoort die o.a. wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Van dit restproduct maken wij hoogwaardige producten voor de inrichting van de stedelijke ruimte zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden.

Door de combinatie van biobased (het gebruik van miscanthus) en circulair (restproducten miscanthus en andere gerecyclede restproducten) maken we betonproducten met een zeer lage milieubelasting. Producten van Bio Bound beton zijn maar liefst 57 % minder belastend op het milieu dan producten gemaakt van vergelijkbaar, traditioneel beton. Bovendien hebben Bio Bound betonproducten een geweldige bijdrage aan de reductie van CO2.

Kortom Bio Bound betonproducten zijn perfect voor overheden en bedrijven die werken aan de transitie naar de circulaire economie en zich sterk maken voor reductie van CO2, vergroening en verduurzaming!

Op onze website kunt u hier meer over lezen: http://www.biobound.nl/
13-10-2017 08:29:18

 Security code

© Copyright 2014 CROW