Top 10 van het jaar

De best scorende autodeelgemeenten en -provincies van 2020

Gemeenten

Evenals de voorgaande jaren heeft de gemeente Utrecht de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners en voert Amsterdam de lijst aan als de gemeente waarin de meeste deelauto’s te vinden zijn. Voor het eerst heeft Rotterdam een plekje veroverd in de top-10 van autodeelgemeenten. De Maasstad komt binnen op de 9e plek. Vorig jaar stond Rotterdam nog op de 12e plek. 

De gemeenten waar het aanbod van deelauto’s het hardst groeit, zijn vooral die gemeenten waar al een groot aanbod is. Opvallende nieuwkomer in de groei-top-10 is Almere.


 

Provincies

De Randstadprovincies blijven de provincies met de meeste deelauto’s. De provincie Utrecht heeft de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners. In absolute aantallen scoort Noord-Holland het hoogst met 17.781 deelauto’s, op de voet gevolgd door Zuid-Holland met 17.056 deelauto’s. Van de provincies buiten de Randstad scoren Flevoland, Groningen en Gelderland goed op het aantal deelauto’s per 100.000 inwoners. Limburg, Drenthe en Zeeland hebben de minste deelauto’s per 100.000 inwoners. Wel vindt er in alle provincies groei plaats (zowel per inwoner als absoluut), hoewel deze in de Randstadprovincies het hardst gaat. Omdat de inwonersaantallen per provincie erg verschillen, geeft het aanbod per 100.000 inwoners de beste weergave van de situatie.
 

Klik op de grafiek voor weergave in de Duurzaamheidsscore


Dashboard Autodelen
Submenu openen

Top 10 van het jaar

Scroll naar boven