Top 10 van het jaar

De best scorende autodeelgemeenten

In plaats van aantallen deelauto’s wordt er met steeds meer interesse gekeken naar het gebruik van deelauto’s en de aantallen gebruikers. Daarnaast vindt er heel veel ontwikkeling plaats in het aanbod van deelsystemen en platforms. Dit zorgt ervoor dat de monitor, in zijn huidige opbouw, steeds minder relevant wordt. Voor aankomende jaren zal het onderzoek een andere insteek krijgen,


Evenals vorig jaar is de top 2 van autodeelgemeenten gelijk gebleven, Utrecht heeft de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners en Amsterdam voert al een aantal jaren de lijst aan als de gemeente waarin de meeste deelauto’s te vinden zijn. Rijswijk (ZH.) heeft een mooie derde plek veroverd met 697 auto’s per 100.000 inwoners. Den Haag komt steeds dichter bij Utrecht als het gaat om het absolute aantal deelauto’s in die gemeenten. Rotterdam volgt hen op kleine afstand.


Er heeft enige verschuiving plaatsgevonden tussen de gemeenten in rangorde die gerelateerd is aan de groei van het aantal deelauto’s. De gemeente Den haag is opgeklommen tot de tweede plek en ook Arnhem is nu in de top 10 terug te vinden.

Provincies

De Randstadprovincies blijven de provincies met de meeste deelauto’s. De provincie Utrecht heeft de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners. In absolute aantallen scoort Noord-Holland het hoogst met 14.453 deelauto’s. Zuid-Holland blijft achterliggen op deze provincies. Van de provincies buiten de Randstad scoort Gelderland bijzonder goed. Drenthe, Zeeland en Limburg hebben de minste deelauto’s per 100.000 inwoners.  

Dashboard Autodelen
Submenu openen

Top 10 van het jaar

Scroll naar boven