Top 10 van het jaar

De best scorende autodeelgemeenten

Al vijf jaar lang is Utrecht de stad met de meeste deelauto’s per inwoner. Tot die tijd was deze toppositie weggelegd voor Amsterdam, maar de hoofdstad komt steeds verder achter te liggen op Utrecht. Haarlem volgt op nummer drie. Nadat WattCar op Terschelling is gestopt, is de Waddengemeente uit de top-10 verdwenen. Inmiddels is er een doorstart van dit initiatief. Nieuwkomer in de top-10 is Amersfoort. Op deze wisseling na stonden alle gemeenten vorig jaar ook al in de top-10. Van de grote steden ontbreekt alleen Rotterdam in de top-10. De Maasstad klom van de 19e positie naar de 17e. 

Qua aantallen deelauto’s blijft Amsterdam ruim aan kop staan. Ook de groei is er het sterkst met ruim 1700 deelauto’s. Ook in Utrecht, Rotterdam en Den Haag groeit het aanbod hard. 
Top 10 deelauto's per 100.000 inwoners
Top 10 aantal deelauto's gemeentenTop 10 absolute groei 2017-2018

Bron: CROW-KpVV

De cijfers van autodelen zijn naast het dashboard ook in te zien via de duurzaamheidscore van CROW.
Op de site http://duurzaamheidsscore.nl/ kunt u gebruik maken van de cijfers. 
U kunt hier uw eigen cijfers samenstellen, deze benchmarken met andere gemeenten en tabellen of grafieken samenstellen.


Provincies

De Randstadprovincies blijven de provincies met de meeste deelauto’s. De provincie Utrecht heeft de meeste deelauto’s per 100.000 inwoners. In absolute aantallen scoort Noord-Holland het hoogst met 11482 deelauto’s. Zuid-Holland blijft achterliggen op deze provincies. Van de provincies buiten de Randstad scoort Groningen bijzonder goed. Drenthe, Zeeland en Limburg hebben de minste deelauto’s per 100.000 inwoners.  

Aantal deelauto's per provincie
 Bron: CROW-KpVV 

Dashboard Autodelen
Submenu openen

Top 10 van het jaar

Scroll naar boven