Toolkit Autodelen voor de professional

De Toolkit ondersteunt gemeentes, regio’s, provincies en adviesbureaus bij het doorlopen van de praktische stappen voor het opzetten van een goed deelautobeleid.

Toolkit Autodelen voor de professional

Autodelen wordt steeds belangrijker om ruimte te besparen bij ontwikkelingen met hoge dichtheden en om bij te dragen aan een schoner klimaat. Maar vooral als autodelen nog geen plaats heeft in het huidige (gemeente)beleid, kan het lastig zijn om hier keuzes in te maken. Ook als er al wel een autodeelproject bestaat, kunnen er problemen rond vergunningen of handhaving optreden. En dan? 

Welke keuzes op het gebied van soorten autodeelsystemen kun je maken? Welke juridische aanpassingen (bijvoorbeeld parkeerverordeningen en wegsleepregelingen) zijn er nodig? Hoe kun je als beheerder van de openbare ruimte of parkeerhandhaver aan de slag met autodelen? En wat zijn de stappen om een goede communicatie rondom deelauto’s op te starten? De Toolkit Autodelen kan je helpen bij het beantwoorden van dit soort vragen en helpt je bij de beleidsontwikkeling rond autodelen.

Werk je bij een gemeente, regio, provincie of adviesbureau en kun je hulp gebruiken bij het maken van de juiste afweging wat voor beleid geschikt is in de eigen gemeente? Bekijk de Toolkit Autodelen en ga gelijk aan de slag. Je kunt de tookit kosteloos gebruiken, zonder inlog.    
 
De Toolkit is ontwikkeld door CROW in samenwerking met het ministerie van IenW, Rijkswaterstaat, Deloitte en Advier met een bijdrage van het Structural Reform Support Programme van de EU (DG REFORM). De tool is relatief nieuw en blijft in ontwikkeling door veranderingen op het gebied van aanbieders, wetgeving en situaties in gemeenten.

Klik hier om naar de toolkit te gaan.

 

Dashboard Autodelen
Submenu openen

Toolkit Autodelen voor de professional

Scroll naar boven