Update: nieuwe kennis en ontwikkelingen wegontwerp

 • Productgroep: Cursus
 • Vakgebied(en): Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Wilt u snel, goed en effectief bijgepraat worden over nieuwe kennis en ontwikkelingen op het gebied van wegontwerp? In een dag hoort u alles over nieuwe richtlijnen voor o.a. wegvakken, kruispunten en rotondes, het bebakenen en markeren van wegen, snelle fietsroutes en bewegwijzering. Daarnaast krijgt u een blik in de toekomst. Welke ontwikkelingen komen eraan? Bereid u met deze cursus daar alvast op voor.

Prijs per stuk: € 595,00

Excl. 21% BTW

12-10-2017, Van der Valk Hotel Veenendaal

Wat leert u tijdens deze cursus?

 • Inzicht in nieuwe kennis en ontwikkelingen wegontwerp
 • Vertalen van kennis naar toepassing in praktijk
 • Kennis op zowel beleids- als operationeel niveau

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedere professional die betrokken is bij het ontwerp en de inrichting van wegen in Nederland en die op de hoogte wil blijven van nieuwe kennis en ontwikkelingen.

Kennisbundel: alle kennis in één

Bij inschrijving voor deze cursus ontvangt u tevens 6 maanden toegang tot drie Online Kennismodules: Meubilair en InstallatiesWegontwerp Binnen de Bebouwde kom en Wegontwerp Buiten de Bebouwde kom Lees verder over Kennisbundels.

Praktische informatie

 

Programma en inhoud

Deze cursus wordt gegeven door twee CROW-specialisten op het gebied van wegontwerp (John Boender en Marleen Hovens). De docenten geven achtergrondinformatie en vertalen kennis naar de praktijk. Samen met u kijken zij naar de ontwikkelingen die op ons af komen. Ook gaan zij in op de status en het belang van richtlijnen. Er is tijdens de cursus voldoende ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Richtlijn bewegwijzering
 • Bebakening en markering
 • Basiskenmerken wegontwerp
 • Basiskenmerken kruispunten en rotondes
 • Afwegingskader kruispunten en kruispuntverkenner
 • Ontwerpwijzer fietsverkeer en andere nieuwe kennis over fietsverkeer
 • Blik in de toekomst van wegontwerp, met aandacht voor o.a. de zelfrijdende auto en elektrisch rijden

Verbinden voor succes

Richard Gielen volgde in december deze cursus over nieuwe ontwikkelingen in wegontwerp en weginrichting. In deze weblog leest u zijn bevindingen.

In december heb ik de cursus “Update: nieuwe kennis en ontwikkelingen wegontwerp” gevolgd. Een cursus van een dag waarin je bijgepraat wordt over kennis en richtlijnen over weginrichting en -ontwerp. Ook collega’s van andere gemeenten, ingenieurs- en adviesbureaus waren aanwezig. 

Vanuit verschillende functies en disciplines werd kennis besproken. Dat zorgde voor verbinding met elkaar en tussen elkaars vakdisciplines. Zelf bekijk ik kennis in eerste instantie vanuit verkeerskundig oogpunt. Civieltechnische collega’s (werkvoorbereiders die de verkeerskundige ontwerpen vertalen naar bestekstekeningen) meer vanuit de uitvoeringskant. 

Als je beter inzicht krijgt in elkaars werkwijze zorgt dat voor meer begrip. Dat leidt vervolgens tot een beter resultaat: soepele samenwerking, minder fouten, betere doorstroming binnen het project. Deze cursus raadt ik dan ook zeker aan. Want verbinden zorgt voor succes. 

Foto-Richard-Gielen-v1-00.jpg

Richard Gielen
Verkeerskundig ontwerper
Gemeente Eindhoven 

Kies uw datum en locatie

Kennis delen met uw team of afdeling?

CROW Incompany traint uw team of afdeling effectief in uw eigen omgeving. Bepaal zelf de inhoud. Kies voor een ‘standaard’ cursus uit het educatieprogramma of stel met een CROW-relatiemanager een training op maat samen.

Voordelen en kenmerken

 • Uw medewerkers in één keer op hetzelfde kennisniveau
 • Kennisoverdracht door een deskundige CROW-docent
 • Praktijkgericht leren door inbreng eigen voorbeelden
 • Voordeliger dan ‘open’ inschrijvingen (vanaf 8 deelnemers)

Vrijblijvend advies op maat

Wilt u een training voor een halve dag of een hele dag? Een training deels na werktijd of vroeg in de ochtend? Bespreek het met CROW Incompany. E-mail naar cursus@crow.nl of vraag meer informatie aan via de CROW-klantenservice: (0318) 69 53 15.
 

Gerelateerde cursussen en opleidingen

Naast deze cursus zijn er andere gerelateerde cursussen op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. Er zijn opfriscursussen van één dag maar ook zelfstudie-cursusssen in combinatie met werkcolleges.

Vragen?

Simone Magendans

Medewerker Service & Realisatie

Bel of mail met