CROW Summer School Mobiliteit (12 t/m 14 september) Nieuwe Energie Voor Regionaal Beleid

 • Productgroep: Cursus
 • Vakgebied(en): Infrastructuur, Openbare ruimte, Verkeer en Vervoer

Deze nazomer organiseren Goudappel Coffeng en CROW de Summer School Mobiliteit. Een driedaagse topcursus waarin sprekers en gerenommeerde docenten vanuit het onderwijs, de advieswereld en de praktijk kennis, visie en oplossingen op vraagstukken met u bespreken. De cursus verruimt uw blik, zorgt voor praktische bagage en geeft nieuwe energie voor stedelijk en regionaal mobiliteitsbeleid. In korte tijd in een vaak wat rustige periode uw kennis verfrissen en nieuwe energie krijgen? Welkom op de Summer School Mobiliteit!

Prijs per stuk: € 1.695,00

Excl. 21% BTW

12-09-2017, Van der Valk Hotel Amersfoort - A1

Mobiliteit verandert in hoog tempo

Elektrische en zelfrijdende auto’s, e-bikes en nieuwe mobiliteitsdiensten: ze komen er vroeg of laat aan en zorgen dat we in de nabije toekomst op een andere manier van A naar B reizen. Ook verwachten we een verdere groei van mobiliteit en neemt de diversiteit van mobiliteitsgedrag nog steeds toe door de veranderende normen en waarden rond autobezit, de toenemende focus op ‘gezondheid’ en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen. Het raakt het werk van regionale en stedelijke wegbeheerders, leveranciers van mobiliteitsdiensten en adviseurs van advies- en ingenieursbureaus.
 

Gevolgen regionaal verkeersbeleid

Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkelingen op korte en lange termijn voor de bereikbaarheid van stedelijke gebieden? Zijn deze steden inderdaad over vijf jaar dichtgeslibd? Of kunnen we nu repareren en bijsturen? Met deze cursus krijgt u de beleidsmatige en praktische bagage aangereikt voor het optimaliseren en toekomstbestendig maken van stedelijk en regionaal verkeersbeleid.
 

Wat leert u van deze cursus?

 • Vertalen van trends en ontwikkelingen in mobiliteit, demografie, bereikbaarheid en duurzame ontwikkeling naar de eigen praktijk.
 • Nieuwe inzichten in essentiële veranderingen in het vakgebied in relatie tot de nieuwe verhoudingen tussen overheid, markt en gemeenschap.
 • Omzetten van theoretische kennis naar toepassing hiervan in de integraliteit en duurzaamheid van uw eigen praktijk (met gebruik van instrumentarium).


Voor wie?

De Summer School is voor professionals die werkzaam zijn bij overheden in functies zoals programmamanagers en beleidsmedewerkers en voor medewerkers bij advies- en ingenieursbureaus die werkzaam zijn in advies- en/of managementfuncties. Profiel: werkzaam in het vakgebied mobiliteit en ruimte, functieniveau: tactisch en/of strategisch niveau, circa 10 jaar ervaring in het vakgebied en HBO+ werk- en denkniveau. 
 

Praktische informatie

 • Datum, tijd: 12 t/m 14 september (09.30-16.30 uur)
 • Locatie: Hotel A1 Amersfoort
 • Aantal deelnemers: 15-25 deelnemers
 • Begeleiding: CROW, Goudappel Coffeng.
 • Presentaties (digitaal na de cursus), Publicatie: Meer bereiken met een brede blik op mobiliteit (download)
 • Na afloop van de cursus ontvangt u het certificaat: CROW Summer School Mobiliteit 2017.
 • Algemene leveringsvoorwaarden CROW

Inhoud en programma

Het programma van deze cursus op hoofdlijn is tweeledig: kennis opdoen van de trends, ontwikkelingen, inhoudelijke thema’s en ervaringen. Daarnaast gaat het om het vertalen van die opgedane inzichten naar eigen opgaven en plannen/projecten. Het programma (onder voorbehoud) heeft de volgende hoofdopzet:
 

Dag 1 | Trends en ontwikkelingen

Tijdens deze dag staan de trends en ontwikkelingen in brede zin centraal en gaan we in op de beleidsvorming. In de middag gaan we met elkaar in gesprek naar aanleiding van de praktijkcase Maastricht Bereikbaar.
 

Dag 2 | Regionaal verkeersbeleid

We gaan sterk inzoomen op wat regionaal mobiliteitsbeleid in de praktijk betekent. Hierbij gaat het om aan aanknopingspunten met uw eigen praktijk. Zo gaan wij bijvoorbeeld inhoudelijk in op deelonderwerpen zoals het beïnvloeden van (reis)gedrag en de wisselwerking tussen markt en overheid bij thema’s als Mobility as a service (MAAS). We koppelen de theorie aan de praktijk door middel van een excursie. 
 

Dag 3 | Beleidskeuzes

Op deze laatste cursusdag stellen we het maken van beleidskeuzes centraal in de vorm van praktische tools en praktijkcases. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Inschrijven

De Summer School Mobiliteit loopt van dinsdag 12 september tot en met donderdag 14 september. Wilt u tijdens deze cursusdagen overnachten? Vraag rechtstreeks bij de cursuslocatie naar overnachtingsarrangementen.

  • Programma
  • 12-09-2017: Cursusdag 1 / 09.30 - 16.30 uur
  • 13-09-2017: Cursusdag 2 / 09.30 - 16.30 uur
  • 14-09-2017: Cursusdag 3 / 09.30 - 16.30 uur, aansluitend borrel tot 18.00 uur

Locatie en routebeschrijving

De Summer School Mobiliteit is van 12 t/m 14 september 2017 in Van der Valk Hotel A1 in Amersfoort. De locatie is goed bereikbaar met de auto. U kunt gratis parkeren en er zijn laadpalen aanwezig voor elektrische auto's. Komt u met de trein? Dan is de locatie met de bus vanaf het Centraal Station Amersfoort binnen 10 minuten bereikbaar. Tijdens de cursus overnachten? Vraag bij het hotel naar overnachtingsarrangementen. 

 

Adresgegevens en contact

Vragen?

Simone Magendans

Medewerker Service & Realisatie

Bel of mail met